NL EN
DONEER NU!

Franse minister: "We moeten ze leren een glas wijn te drinken"

18 januari 2019

Didier Guillaume, de Franse minister van Landbouw en Voeding, heeft zich met een interview over alcoholgebruik onder jongeren de woede op de hals gehaald van artsen en verslavingsdeskundigen.

"Ik heb nog nooit een jongere gezien die naar een discotheek gaat en dronken thuiskomt omdat hij te veel Côtes du Rhône of Bordeaux heeft gedronken", zei hij woensdag op de televisie. Hij noemde alcoholisme “dramatisch”, vooral als het om jongeren gaat, maar wat Guillaume betreft is de ene alcoholhoudende drank de andere niet. "Zij drinken mixdrankjes en sterke drank." De regering moet niet alleen "strijden tegen alle verslavingen", maar ook "het goede en het mooie bijbrengen aan de Franse jongeren", vindt hij. "We moeten ze leren een glas wijn te drinken, zodat ze weten wat dat is."

Minister Guillaume werd op Twitter door psychiater en verslavingsdeskundige Michel Reynaud uitgenodigd om eens een bezoekje te brengen aan de eerstehulpafdeling van een ziekenhuis."Iedere dag belanden er Fransen op de spoedeisende hulp door het drinken van wijn."

Floor van Bakkum, teammanager Preventie bij Jellinek Verslavingszorg, zegt: "Wijn is ook gewoon alcohol. Dat het vaak op een ander moment wordt gedronken maakt het niet minder verslavend. Een glas bier, een glas wijn en een glas sterke drank bevatten allemaal dezelfde hoeveelheid alcohol."

Bronnen: volkskrant.nl, demorgen.be en ad.nl.

Interview hier te zien.

Franse minister: "We moeten ze leren een glas wijn te drinken"

Laatste nieuws