NL EN
DONEER NU!

Rechter bepaalt: nooit meer alcohol na poging verkrachting

17 oktober 2017

Rechter bepaalt: nooit meer alcohol na poging verkrachting Een 47-jarige zedendelinquent mag nooit meer alcohol drinken. Anders moet hij een jaar de cel in. Dat heeft de rechtbank in Utrecht vrijdag bepaald.

De zwakbegaafde Odijker probeerde twee jaar geleden een vrouw te verkrachten die over het Jaagpad in Odijk liep. De vrouw hoorde de verdachte aankomen op zijn fiets. De Odijker gooide zijn fiets in de struiken. De vrouw werd met een mes bedreigd. De verdachte probeerde haar te betasten en mee te nemen. De vrouw wist een visser te waarschuwen die iets verderop aan het water zat. Die visser bleek toevallig een politieman te zijn. De politie nam de man mee naar het bureau.

De rechtbank legde hem 1 jaar voorwaardelijke gevangenisstraf op. De verdachte mocht zeker geen alcohol gebruiken. Hij zou een jaar de cel ingaan als hij wel zou drinken. Aan die voorwaarde kon en wilde de verdachte zich niet houden. De reclassering moest de voorwaarden controleren, maar de Odijker bleef drinken. De reclassering vroeg de rechter om de voorwaarden te veranderen.

Nu heeft de rechter dus bepaald dat de zedendelinquent nooit meer alcohol mag gebruiken en dat de reclassering hem medicijnen moet voorschrijven die alcohol drinken onmogelijk maken.

Bron: bunniksnieuws.nl.

Laatste nieuws