NL EN
DONEER NU!

Behandeling rechtszaak tegen Catawiki

18 november 2016

Behandeling rechtszaak tegen Catawiki Afgelopen week diende de rechtszaak van de SlijtersUnie tegen het niet handhavend optreden door de gemeente Assen tegen het slijten van sterke drank op de veilingsite Catawiki.

Op de veilingsite worden exclusieve whisky’s en cognac aangeboden. Dit gebeurt zonder tussenkomst van een slijter en zonder een slijtersvergunning. En dat is bij wet verboden, zei Marc Houben van de belangenvereniging. Volgens hem is het een truc om de Drank- en Horecawet te omzeilen. "Dit zorgt voor oneerlijke concurrentie."

Een woordvoerster van de gemeente Assen stelt dat de gemeente niet hoeft in te grijpen, omdat Catawiki geen webwinkel is waar bestellingen worden geplaatst en uit een magazijn wordt geleverd. Catawiki brengt slechts aanbieders en kopers bij elkaar. Er wordt per opbod verkocht. De prijzen zijn niet van tevoren bekend. Omdat Catawiki niet zelf de aanbieder van het product is, heeft de beheerder van de site geen slijtersvergunning nodig.

"Slijterijen moeten juist gebruikmaken van veilingsites om ook daar hun handel aan te bieden." Dat vindt Douwe Linders, de advocaat van de Catawiki.

Bronnen: foodholland.nl en dvhn.nl.

Laatste nieuws