NL EN
DONEER NU!

Primera Elburg verkoopt geen alcohol meer

23 november 2016

Met een dwangsom van € 1.360 als zwaard van Damocles boven zijn hoofd durft Henri Bruijnes het niet meer aan. In zijn Primera in Elburg verkoopt de ondernemer daarom geen alcohol meer.

De gemeente Elburg houdt vast aan haar standpunt dat zijn winkel geen tabakszaak is. En dus mogen er geen cadeauverpakkingen bier of wijn over de toonbank gaan.

Waar het hier om draait is de vraag of Primera-winkels winkels zijn waarin "in overwegende mate tabak" wordt verkocht. In dat soort exclusieve tabaksspeciaalzaken mag op grond van de Drank- en Horecawet zwak-alcoholhoudende drank worden verkocht.

Maar is een Primera-winkel wel een tabakszaak, of is het een voor het brede publiek bestemde gemakswinkel waar mensen van allerlei leeftijden lectuur, kantoorartikelen, loten en postzegels kopen, waar ze hun internetbestelling oppikken en die daarnaast ook tabak verkoopt? De SlijtersUnie is van mening dat dat het geval is. Daarom hebben zij bij de gemeente Elburg op handhaving aangedrongen. Daaraan heeft de gemeente gevolg gegeven.

Bron eerste twee alinea's: destentor.nl.

Laatste nieuws