NL EN
DONEER NU!

SEH-arts wil alcohol minder normaal maken

16 november 2016

Gisteren werd bekend dat veel SEH-artsen meer dronken ouderen zien. Volgens Ties Eikendaal, die werkt op de eerste hulp van het Radboud-ziekenhuis in Nijmegen, komt het regelmatig voor. "Ik kom van alles tegen", vertelt hij in het NOS Radio 1 Journaal. "Het meest extreme zijn ouderen die van de trap vallen terwijl ze dronken zijn en door die val komen te overlijden. Maar denk ook aan een gebroken bovenarm of heup."

Eenzaamheid is volgens Eikendal een belangrijke oorzaak waarom ouderen te veel drinken. "Ze wonen steeds langer thuis en zijn ook steeds langer alleen." Het is volgens de arts vooral belangrijk dat er meer aandacht voor alcoholgebruik onder ouderen komt. "Over comazuipende jongeren op de Spoedeisende Hulp wordt de laatste jaren veel gesproken. De leeftijd waarop je alcohol mag kopen, is concreet verhoogd. We willen ook concrete maatregelen om alcoholgebruik bij ouderen terug te dringen."

Zo oppert Eikendal om het gebruik van alcohol "minder normaal" te maken. "We zien bijvoorbeeld het wijntje bij de kapper en het biertje in de boekwinkel. Moet je voorstellen dat je dat zou doen met roken. Ook zou het beter moeten worden gehandhaafd op de plekken waar je alcohol kunt kopen. En het moet de supermarkt uit, zodat het minder makkelijk toegankelijk wordt."

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws