NL EN
DONEER NU!

Gezondheidsfondsen en jongeren lanceren samen community 2K40

20 oktober 2020

Samen met bekende en (nu nog) onbekende makers lanceren twintig gezondheidsfondsen vandaag een community met de naam ‘2K40’.

Deze community, gecreëerd voor en door jongeren, is onderdeel van het meerjarenprogramma ‘De Gezonde Generatie’ dat er de komende twintig jaar voor moet gaan zorgen dat de Nederlandse jeugd de gezondste van de wereld wordt, zowel fysiek als sociaal en mentaal. Als de huidige trend zich voortzet, is volgens het RIVM namelijk meer dan de helft van de Nederlanders chronisch ziek in 2040. Dat tij willen de gezondheidsfondsen keren, samen met alle jongeren en uiteindelijk heel Nederland.

De community wordt gelanceerd met een film waarin alle jongeren van Nederland worden opgeroepen om hun ideeën voor een gezonder leven te delen met #2K40.

Mark Monsma, directeur van het programma Gezonde Generatie: “Met 2K40 geven we jongeren niet alleen het podium, maar zetten we ze ook aan het roer. En wij staan met twintig gezondheidsfondsen en een groeiend aantal partners achter hen en steunen ze. Samen gaan we op weg naar de gezondste generatie in 2040 en zorgen we ervoor dat mensen in Nederland langer gezond kunnen leven.”

Ideeën kunnen worden gedeeld via Instagram, TikTok en YouTube, met hashtag #2K40. Ideeën die voor 5 november 2020 worden ingestuurd, worden door de jury bekeken en maken kans om met hulp en middelen ook echt tot leven te komen op 2K40. Meer informatie en spelregels zijn te vinden op www.2k40.nl.

Bron: wijzijnmind.nl.

Laatste nieuws