NL EN
DONEER NU!

Letland wil alcoholbeleid aanscherpen

24 juli 2023

Het verhogen van de alcoholleeftijdsgrens naar 20 jaar, het verbieden van alcoholverkoop bij benzinestations en het beperken van alcoholverkoop op internet. Dat zijn enkele van de voorstellen die op parlementair niveau worden besproken om de beschikbaarheid van alcoholhoudende dranken in Letland te beperken.

De Letse volksvertegenwoordiging, de Saeima, steunde in mei, tijdens de eerste lezing, de wetswijzigingen die bedoeld zijn om het alcoholgebruik terug te dringen. In het najaar volgt de tweede lezing. De rapporteur van het wetsvoorstel in de Saeima, Hosams Abu Meri (partij Nieuwe Eenheid), is ervan overtuigd dat beperkingen het alcoholgebruik kunnen verminderen.

"Kijkend naar de statistieken dat is het duidelijk dat Letland op een heel slechte plek staat op de Europese lijst met alcoholconsumptie per hoofd van de bevolking van 15 jaar en ouder. We moeten iets doen en kunnen we niet aan de kant blijven staan en zeggen dat alles in orde is. Natuurlijk is er nog veel om over te praten, maar we moeten vooruit", aldus Abu Meri.

Bronnen: lsm.lv en lsm.lv.

Laatste nieuws