NL EN
DONEER NU!

‘Drinken onder 18 jaar? In Zundert is dat vanzelfsprekend’

14 oktober 2019

‘Drinken onder 18 jaar? In Zundert is dat vanzelfsprekend’ Jongeren in Zundert drinken meer dan leeftijdgenoten in andere gemeenten. Dat blijkt uit recent onderzoek van de Zundertse Rekenkamercommissie. Als de gemeente streeft naar een matigingsbeleid van middelengebruik onder jongeren, dan zal onder meer fors moeten worden ingezet op handhaving, aldus het rapport 'Doorzakken of doorpakken'.

Naar het oordeel van de commissie moet een versterking van de gemeentelijke organisatie plaatsvinden en zal de gemeente Zundert meer moeten inzetten op samenhang in preventie en voorlichting (zeker ook waar het de schadelijke gevolgen van alcohol betreft). Ook nodig zijn een versterking van het toezicht en het vergroten van de mogelijkheden van monitoring en evaluatie.

In een eerste reactie geeft het college van burgemeester en wethouders aan dat het rapport het beeld wat zij zelf heeft met betrekking tot het onderwerp bevestigt. Verder geeft het college aan dat aandacht voor het alcohol- en drugsgebruik onder Zundertse jongeren een speerpunt is in het nieuwe jeugdbeleid.

Bronnen: bndestem.nl en internetbode.nl.

Laatste nieuws