NL EN
DONEER NU!

Een knipbeurt in de kroeg mag niet

5 augustus 2016

Een knipbeurt in de kroeg mag niet "De kapper die in het Utrechtse café De Zaak bezoekers van een nieuwe coupe voorziet, mag dit gewoon doen." Dat zegt de ANKO, de Algemene Nederlandse Kappersorganisatie. De koepel reageert daarmee op het verhaal over 'kroegkapper' Lizzy, die bezoekers van De Zaak sinds enkele jaren, eens in de zes weken, een knipbeurt geeft. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP (STAP) geven aan dat het niet mag.

Volgens juristen van de ANKO is er 'weinig illegaals aan'. Woordvoerder Femke Vijn: "Het staat een ambulante kapper vrij om overal te knippen. Het wordt anders als het structureel wordt en een deel van de kroeg wordt ingericht als kapsalon. Dan is bijvoorbeeld de vraag of het bestemmingsplan van de gemeente dit toestaat."

De reactie van ANKO staat haaks op die van KHN. Deze horecabrancheorganisatie gaf juist aan dat knippen in de kroeg volgens de Drank- en Horecawet niet mag.

Sandra van Ginneken, beleidsmedewerker Drank- en Horecawet van STAP, geeft KHN gelijk. Knippen in de kroeg mag niet. Volgens artikel 14 van de Drank- en Horecawet mogen in een horecalokaliteit geen diensten worden aangeboden. Er zijn wel tal van diensten van dit verbod uitgesloten, zoals bijvoorbeeld bepaalde diensten van recreatieve en van culturele aard, maar knippen in de kroeg valt daar niet onder. Bij overtreding van dit verbod kan de horeca-exploitant hiervoor een bestuurlijke boete krijgen. Bij de eerste overtreding is het boetebedrag minimaal € 1.020.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws