NL EN
DONEER NU!

Kabinet heft spoedig bijna alle coronamaatregelen op

15 februari 2022

Vanavond heeft minister Ernst Kuipers van Volksgezondheid in een persconferentie meegedeeld dat bijna alle coronamaatregelen, ook die voor de horeca, met ingang van 25 februari a.s. worden opgeheven.

Dit zal gaan in een paar stappen. Vrijdag 18 februari zullen de sluitingstijden van de horeca en cultuursector verschoven worden naar 1:00 uur. Dan zal daar ook het verplichte mondkapje, de anderhalve meter afstandsregel en de verplichting te zitten komen te vervallen.

Op 25 februari gaan voor de horeca weer de gewone gemeentelijke horeca-sluitingstijden van vóór de coronapandemie gelden. Op 25 februari vervalt ook het gebruik van het coronatoegangsbewijs, behalve voor buitenlandse reizen.

De mondkapjesplicht in het openbaar vervoer en het vliegtuig blijft wel bestaan.

Bezoekers van binnen-evenementen met meer dan 500 personen moeten vooraf negatief getest zijn. Daar geldt dus 'Testen voor Toegang'.

Wat verder blijft zijn de hygiëne-adviezen: geen handen schudden, handen vaak wassen, afstand houden, goed ventileren en testen bij klachten. Positief getesten moeten minimaal 5 dagen in isolatie.

Bron: nos.nl.

Laatste nieuws