NL EN
DONEER NU!

Groot draagvlak voor alcoholklok

14 oktober 2020

Het kabinet komt te laat met de nieuwe, strengere maatregelen tegen het coronavirus. Dat vindt driekwart (74%) van de deelnemers van het EenVandaag Opiniepanel. Er is wel veel draagvlak voor de aangekondigde maatregelen.

Alle maatregelen kunnen rekenen op de steun van de meerderheid. Het meeste draagvlak is er voor de alcoholklok, die de verkoop van alcohol en het gebruiken van drank in de openbare ruimte na 20:00 uur verbiedt. Hier is 79% voorstander van. Het sluiten van de horeca krijgt de minste steun (52%). Vier van de tien ondervraagden (39%) zijn hier niet blij mee.

Veel mensen hebben er moeite mee dat restaurants, cafés en discotheken over een kam worden geschoren. Ze hadden liever gezien dat restaurants beperkt open waren gebleven. Een deelnemer met een kwetsbare gezondheid schrijft: "Als hoog-risico persoon heb ik me de afgelopen maanden juist veilig gevoeld in de restaurants. Daar hebben ze er alles aan gedaan om voldoende afstand te houden. Nu worden ze onevenredig hard gestraft." Onder de deelnemers die zelf in de horeca werken is er heel weinig begrip: 75% vindt de sluiting een slechte zaak.

Bronnen: avrotros.nl en npostart.nl.

Laatste nieuws