NL EN
DONEER NU!

Toezichthouders mishandeld en vastgehouden in café

27 september 2020

Toezichthouders mishandeld en vastgehouden in café In een horecagelegenheid aan de Kaasmarkt in Medemblik zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee toezichthouders van de gemeente met de dood bedreigd en mishandeld. Zij waren ingeschakeld voor de naleving op de coronamaatregelen.

De twee toezichthouders betraden het café even na middernacht en maakten foto’s van de situatie. Zij constateerden dat de afstandregels niet werden nageleefd en dat er werd gerookt. De eigenaar van het café bemerkte de controle en raakte in gesprek met de twee. Dit ontaardde in een situatie waarin de controleurs werden bedreigd met de dood en mishandeld. Ook werden zij tegen hun wil vastgehouden in het café. Intussen pakten cafégangers een telefoon af van de controleurs om de foto’s daarop te verwijderen.

Uiteindelijk konden de toezichthouders uit hun positie komen. Eén van de twee raakte licht gewond tijdens het incident. Direct daarop alarmeerden zij de politie. Die verrichtte onderzoek en hield daarbij de uitbater van het café aan. Deze was onder invloed van alcohol en is ingesloten.

Het café moet op last van de burgemeester en de veiligheidsregio twee weken sluiten.

Bronnen: beveiligingsnieuws.nl en nos.nl.

Laatste nieuws