NL EN
DONEER NU!

Hoeksch Lyceum krijgt keurmerk Alcoholvrije School

24 augustus 2016

Hoeksch Lyceum krijgt keurmerk Alcoholvrije School Met ingang van dit schooljaar is het Hoeksch Lyceum in Oud-Beijerland een Alcoholvrije School. De Alcoholvrije School is een officieel keurmerk, uitgegeven door het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP. Op de Alcoholvrije School zijn duidelijke afspraken gemaakt over het alcoholgebruik.

Dinsdagochtend 23 augustus hebben wethouder Van der Werf van de gemeente Oud-Beijerland en mevrouw C. Kenens van de GGD het gevelbordje met het keurmerk officieel overhandigd aan de directie van het Hoeksch Lyceum.

Het Hoeksch Lyceum wenst een gezonde school te zijn; alcoholvrij, rookvrij, een gezonde kantine en een stevige sportafdeling. ‘Mens sana in corpore sano’: een gezonde geest in een gezond lichaam, daar staat het Hoeksch Lyceum voor.
Naast een bevestiging van het alcoholbeleid van het lyceum vormt het keurmerk ook een aansporing tot een constante alertheid met betrekking tot de handhaving van de regels voor een Alcoholvrije School. Het is iets wat blijvende aandacht verlangt.

Bron: hoekschlyceum.nl.

Laatste nieuws