NL EN
DONEER NU!

Gratis bier Dicky Woodstock Festival Steenwijkerwold roept vragen op

5 mei 2018

Gratis bier Dicky Woodstock Festival Steenwijkerwold roept vragen op Tijdens het Dicky Woodstock Popfestival begin augustus in Steenwijkerwold wil de organisatie vrijdagavond rond middernacht een half uur lang gratis bier verstrekken aan de naar verwachting zesduizend bezoekers van de boerenavond. Het Mannenkoor Karrespoor zal het startsein geven. De actie in het kader van de 30ste editie van het festival, roept hier en daar vragen op.

Bierbrouwer AB InBev is in elk geval niet gecharmeerd van het plan. Dat zegt Peter de Wolf van de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA), het samenwerkingsverband van Nederlandse alcoholproducenten en -importeurs. AB InBev is het moederbedrijf van het bier dat op het festival wordt geschonken.

De Drank- en Horecawet verbiedt het gratis weggeven van alcoholhoudende dranken aan 18-plussers niet. Maar een aankondiging van gratis alcohol is niet toegestaan op grond van artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken.

De Wolf gaat ervan uit dat AB InBev en Dicky Woodstock een oplossing bedenken om toch stil te kunnen staan bij de 30ste editie. Maar festivalorganisator Henk Kranendonk is dat niet van plan. "Er moet niet zo gezeurd worden. Laat ze maar eens wat beter kijken naar festivals waar ze verboden pilletjes of harddrugs kunnen laten onderzoeken en waar het bier goedkoper is dan water."

Bronnen: stellingwerf.nl, rtvoost.nl, destentor.nl, destentor.nl en destentor.nl.

Laatste nieuws