NL EN
DONEER NU!

Antwerpen krijgt “Delftse” alcoholpoli

30 september 2020

Antwerpen krijgt “Delftse” alcoholpoli De Delftse kinderarts Nico van der Lely wordt hoogleraar in Antwerpen. Hij gaat zich aan de Universiteit Antwerpen richten op wetenschappelijk onderzoek naar problematisch alcoholgebruik door de jeugd. Het Universitair Ziekenhuis Antwerpen krijgt bovendien een speciale alcoholpoli, in navolging van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, waar Van der Lely in 2006 ook al zo'n kliniek opzette.

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is ook betrokken bij de nieuwe leerstoel in Antwerpen, die op 1 januari 2021 start. Het plan is om de alcoholpoli in 2022 te openen. "De leerstoel biedt mij de mogelijkheid om de samenwerking die al een tiental jaar bestaat te intensiveren en structureel op een hoger niveau vorm te geven", zegt Van der Lely.

Hoogleraar Guido Van Hal, die is gespecialiseerd in sociale epidemiologie en gezondheidsbeleid, zegt dat van de Belgische 17- en 18-jarigen één op de drie minstens een keer per maand aan bingedrinken doet. "Via de leerstoel willen het probleem gedetailleerd in kaart brengen. De bedoeling is om alcoholmisbruik onder jongeren terug te dringen, maar ook preventie en bewustwording zullen veel aandacht krijgen."

Bron: omroepwest.nl.

Laatste nieuws