NL EN
DONEER NU!

D66 Den Haag op de bres voor wijnhandelaar die in zijn winkel proeverijen houdt

28 juni 2016

D66 in de Haagse gemeenteraad neemt het op voor wijnhandelaar Martijn Loof die afgelopen week van de gemeente te horen kreeg dat hij zijn maandelijkse wijnproeverij moet staken.

Een keer in de maand organiseert Loof een besloten wijnproeverij voor vaste klanten van zijn winkel aan de Vlierboomstraat. Volgens de gemeente is hij daarmee een horeca-inrichting, maar heeft hij daar geen vergunning voor. Gemeenteraadslid Daniel Scheper van D66 is het niet eens met de uitleg van de gemeente. Loof hoopt er samen met de gemeente toch nog uit te komen.

Sandra van Ginneken, senior beleidsmedewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, laat weten dat de gemeente Den Haag het bij het rechte eind heeft: de Drank- en Horecawet staat het winkeliers niet toe in hun winkel alcoholhoudende drank te schenken. Drank schenken is iets wat alleen mag in de horeca. Er is één uitzondering op deze algemene regel: slijterijen mogen, als klanten erom vragen, gratis alcoholhoudende drank laten proeven, mits deze wordt aangeboden door iemand die werkzaam is in de slijterij. Dat is geregeld in de nieuwe Drank- en Horecawet die op 1 januari 2013 is ingegaan. Gratis laten proeven mag dus alleen bij zaken die een slijterijvergunning hebben en wijnhandelaren hebben die vaak niet.

Bron: denhaagfm.nl.

Laatste nieuws