NL EN
DONEER NU!

Zwolle gaat ook bodycams inzetten

4 mei 2017

Zwolle gaat ook bodycams inzetten Om Zwolse jongeren bewust te maken van de ernstige negatieve gevolgen van alcoholgebruik op jonge leeftijd starten gemeente en politie een preventieactie met behulp van zogenaamde bodycams.

Het gaat om het project 'De Confrontatie'. Daarbij dragen politiemedewerkers zogenaamde bodycams (camera's) op hun kleding die worden aangezet op het moment dat zij een jongere aantreffen die ernstig onder invloed is. Uiteraard wordt dan eerst hulp verleend en indien nodig wordt medische hulp ingeschakeld. Daarna worden de ouders ingelicht met het verzoek de jongere te komen halen. De jongere krijgt vervolgens een Halt-verwijzing of (in geval van recidive) een bekeuring uitgereikt. Binnen enkele dagen wordt de minderjarige, samen met zijn of haar ouders, uitgenodigd op het politiebureau om de camerabeelden terug te kijken en te bespreken.

Onderzoek van het Trimbos-instituut heeft uitgewezen dat ‘De Confrontatie’ een effectieve interventie is.

D66 Zwolle is trouwens kritisch over dit project. Deze partij vindt het middel 'behoorlijk ingrijpend' en vraagt zich af of de problematiek zo ernstig is dat naar dit zware middel gegrepen moet worden.

Bronnen: weblogzwolle.nl en destentor.nl.

Laatste nieuws