NL EN
DONEER NU!

Kort geding tegen wijnhandelaar onder meer vanwege prijskortingen

29 juli 2017

De Koninklijke Vereniging van Nederlandse Wijnhandelaren (KVNW) spant een kort geding aan tegen Ronny Bergsma van Wijnoutlet.nl die onlangs door de Reclame Code Commissie berispt werd onder meer omdat hij in een advertentie wijn aanbood met “59% voordeel”. De korting op alcohol mag op grond van artikel 20 van de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken maximaal 50% zijn. Met die regel wil de alcoholbranche een drempel opwerpen tegen de aankoop van goedkope alcohol.

Bergsma noemt de KVNW “het wijnkartel”. Hij stelt dat door het verbod op hoge kortingen de vakhandel zijn eigen woekerprijzen in stand houdt. De gemaakte afspraken, neergelegd in de Reclamecode voor Alcoholhoudende Dranken, zijn volgens hem in strijd met de Mededingingswet. Hij is dan ook niet van plan zijn reclameuitingen aan te passen. Zijns inziens moet de oplossing worden gezocht in een minimumprijs voor wijn.

Hans Burghoorn van de KVNW noemt het verhaal onzin. "Nederland telt 1.200 wijnhandelaren, er is concurrentie genoeg. Het gaat ons erom dat Wijnoutlet.nl moet ophouden met misleidende reclame." Het optreden van de prijsstunter is de sector al langer een doorn in het oog, maar de laatste zes maanden gaat Bergsma naar hun mening echt te ver.

Bronnen: tubantia.nl, fd.nl en telegraaf.nl.

Dit is een aangepaste versie van een eerder op deze website geplaatst bericht

Laatste nieuws