NL EN
DONEER NU!

Ambtenaren wissen notulen drankoverleg

24 januari 2018

Ambtenaren wissen notulen drankoverleg Minstens zes ambtenaren van het ministerie van Volksgezondheid hebben notulen gewist over een brisant overleg met de alcoholindustrie. Die gaan over Ageviewers, een systeem waarmee bijna waterdichte leeftijdscontrole bij drank- en tabaksverkoop mogelijk is.

Dat blijkt uit documenten die zijn vrijgegeven na een beroep op de Wet Openbaarheid van Bestuur door Dirk Benschop, de uitvinder van het product. Benschop voert op dit moment bij de Hoge Raad een rechtszaak tegen het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel. Eerder oordeelde de rechter dat de supers een kartel vormden tegen Ageviewers. Het Hof bepaalde evenwel vorig jaar dat de afspraken van de supermarktbedrijven over leeftijdsvaststelling niet gezien kunnen worden als kartelafspraken.

Vandaag bespreekt de Tweede Kamer of er een debat moet komen over de kwestie. Nieuwsuur onthulde maandag al dat Ageviewers vaker is dwarsgezeten door het ministerie. Zo werd het Trimbos Instituut gevraagd om conclusies uit een rapport te verwijderen waarin het systeem als beste werd getest bij leeftijdscontrole.

Bron: telegraaf.nl.

Laatste nieuws