NL EN
DONEER NU!

Heineken gaat door heel Nederland bier bezorgen

6 juni 2019

Heineken gaat door heel Nederland bier bezorgen Heineken wordt de eerste landelijke bierbezorger. De brouwer probeerde de bezorging eerder via Thuisbezorgd en Deliveroo, maar kiest nu met deze nieuwe bezorgdienst, Drinkies genaamd, voor PostNL.

De brouwer introduceerde vorig jaar al een eigen bierkoerier in Amsterdam onder de naam Heineken Now. Inmiddels wordt in het centrum van die stad binnen een uur na bestelling koud bier bezorgd. In Amsterdam blijft de bezorging in handen van de fietskoeriers van TringTring en avondwinkels Sterk en Nightbite. Omdat die ook op straat en in het park bezorgen, beklaagde de gemeente Amsterdam zich vorig jaar over de plannen. Buitenbezorging zou de kans op misbruik en overconsumptie vergroten en niet bijdragen aan een gezondere samenleving.

Verzet van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP leidde vorig jaar tot Kamervragen, maar daar kwam niets uit. Volgens het kabinet rijden bezorgrestaurants immers ook al met gekoeld bier rond, hoewel dat altijd in combinatie met voedsel is.

Bronnen: ad.nl en twinklemagazine.nl.

Laatste nieuws