NL EN
DONEER NU!

Brabantse ziekenhuizen hadden handen vol aan dronken en gewonde carnavalsvierders

6 maart 2019

Brabantse ziekenhuizen hadden handen vol aan dronken en gewonde carnavalsvierders De ziekenhuizen in Brabant hebben tijdens de carnavalsdagen hun handen vol gehad aan dronken en gewonde feestgangers.

In het Amphia Ziekenhuis moesten 93 carnavalsvierders worden behandeld. Bij 64 volwassenen en 10 minderjarigen was dat vanwege overmatig alcoholgebruik. 12 kwamen bewusteloos aan.

In het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis in Tilburg werden 76 feestgangers behandeld, van wie 8 moesten worden opgenomen. Zes minderjarigen konden na behandeling wel naar huis.

Het gehos, maar vooral de drank had ook gevolgen voor de twee vestigingen van Bravis, in Bergen op Zoom en Roosendaal. Drie van de 35 patiënten moesten zelfs worden opgenomen. De meeste 'slachtoffers' waren dronken, van hen waren er 5 nog geen achttien.

In het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven werden 34 'carnavalsgewonden' verpleegd. Hun letsel viel over het algemeen mee. Verder moesten in dit ziekenhuis 16 mensen die ziek waren van de drank, worden geholpen. Drie van hen waren jonger dan achttien jaar.

Volgens een zegsvrouw van Ziekenhuis Bernhoven in Uden was er in vergelijking met voorgaande jaren sprake van een relatief rustige vastenavond. De medewerkers van de 'spoedpost' moesten zich ontfermen over ruim 40 slachtoffers van carnavalsactiviteiten, van wie de meesten dronken waren. Elf van hen waren jonger dan achttien jaar.

In het Maasziekenhuis Pantein in Beugen stokte de teller bij 24, van wie 5 jonger dan achttien waren. Het Máxima Medisch Centrum (MMC) in Veldhoven telde nog minder slachtoffers: 20. Eén van hen had te veel ghb ingenomen; de anderen waren zat.

Een woordvoerster van St. Anna in Geldrop laat weten dat het op de spoedeisende hulp iets drukker was dan andere jaren. Vijf personen hadden te veel alcohol en/of drugs genoten, onder wie 3 minderjarigen.

Bronnen: omroepbrabant.nl en rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl