NL EN
DONEER NU!

Veel kritiek op Biertrechterspel

16 december 2011

Er is veel kritiek op het Biertrechterspel, dat door importeur Miko op de Nederlandse markt wordt gebracht. Het spel, dat onder meer te koop is bij winkelketen EXPO, is erop gericht je zo snel mogelijk vol te gieten met alcoholhoudende drank.

Miko-directeur Wil van Gelder zegt dat zijn spellen niet meer dan grapjes zijn. “Wij zetten niet aan tot drankmisbruik, maar tot gezelligheid. En de trechter hoeft niet aan de mond, maar kan ook in iemands broek worden gestopt als grap."
STAP verwerpt deze argumenten resoluut. "Het is ongelooflijk. De link tussen gezelligheid en bier zet juist aan tot meer drankmisbruik. Dat er drankspellen gespeeld worden met kaarten en dobbelstenen is niet tegen te houden, toch zou je dit als winkelier niet moeten willen verkopen." De STIVA, de vereniging van alcoholproducenten en importeurs van alcoholhoudende dranken, en Detailhandel Nederland zijn het hier roerend mee eens. PvdA kamerlid Lea Bouwmeester en CU kamerlid Joël Voordewind gaan Minister Edith Schippers vragen stellen.

Artikel: hier te downloaden.

Laatste nieuws