NL EN
DONEER NU!

Hoge straf voor verkeersongeval als gevolg van rijden onder invloed

9 maart 2021

Hoge straf voor verkeersongeval als gevolg van rijden onder invloed Het gerechtshof in ’s-Hertogenbosch heeft vandaag een 46-jarige vrouw veroordeeld tot 4 jaar gevangenisstraf en een rijontzegging van 7 jaar. Ze heeft een dodelijk verkeersongeval veroorzaakt en is daarna doorgereden.

Het hof komt anders dan de rechtbank tot een hogere mate van schuld, daardoor is de straf hoger. De rechtbank Limburg legde de vrouw eerder een gevangenisstraf van 12 maanden op waarvan 6 maanden voorwaardelijk, en een rijontzegging van 5 jaar.

Het ongeval vond plaats in de nacht van 9 september 2018. De vrouw is onder invloed van alcohol en drugs in haar auto gestapt. Op de Straatsburglaan in Sittard is de vrouw met 2 wielen het trottoir opgereden. Ze heeft daarbij een 20-jarige vrouw geschept die op de fiets op weg was naar huis. Het slachtoffer is ongeveer 20 meter meegesleurd en overleed ter plekke aan haar verwondingen. Na de aanrijding met het slachtoffer is ze vervolgens nog tegen een tweetal geparkeerde auto’s gebotst en aansluitend naar huis gereden.

Het hof is van oordeel dat de vrouw zich hoogst onoplettend, onvoorzichtig en onachtzaam in het verkeer heeft gedragen. Zij is uitermate tekort geschoten als verkeersdeelnemer in een gemotoriseerd voertuig. Haar weggedrag getuigt allerminst van geconcentreerd rijgedrag. Het hof is van oordeel dat de vrouw de ernst van haar handelen niet voldoende inziet. Bovendien moet zij €70.000 schadevergoeding betalen aan de ouders en broers van het slachtoffer.

Bron: rechtspraak.nl.

Laatste nieuws