NL EN
DONEER NU!

In Schagen heeft merendeel gezinnen regels over drank en drugs

22 november 2016

Uit een onderzoek onder inwoners van gemeente Schagen door I&O Research blijkt dat 39% zich (wel eens) zorgen maakt over het alcohol/drugsgebruik van de jeugd. 70% van de respondenten met kinderen geeft aan dat er duidelijke regels in het gezin zijn over alcoholgebruik. 60% heeft (ook) regels over drugsgebruik door de kinderen.

In een groot deel van de huishoudens is alcohol- of drugsgebruik in de afgelopen zes maanden wel eens onderwerp van gesprek geweest, bij 18% zelfs regelmatig. Berichten over comazuipen, de campagne Nix18 en de wijziging van de leeftijdsgrens om alcohol en tabak te kopen van 16 naar 18 jaar waren aanleiding om het onderwerp thuis aan te snijden.

Iets minder dan de helft van de respondenten (45%) vindt dat kinderen vanaf een jaar of 15 voor het eerst alcohol zouden mogen proberen, 49% vindt dat de minimumleeftijd voor alcoholgebruik 18 jaar is. Als het gaat om drugs vindt 5% van de respondenten dat jongeren vanaf 15 jaar daarmee zouden mogen experimenteren. Eén op de vijf vindt dat dit wel vanaf 18 jaar zou mogen, driekwart vindt dat jongeren nooit met drugs zouden mogen experimenteren.

In tegenstelling tot wat op schagenfm.nl gemeld werd, is het niet zo dat de bewoners van Schagen hebben laten weten kritiek te hebben op de wettelijke leeftijdsgrens van 18 jaar voor de verkoop van drank.

alcohol--en-drugsgebruik-onder-jongeren---inwonerspanel-schagen.pdfalcohol--en-drugsgebruik-onder-jongeren---inwonerspanel-schagen.pdf (428 kB)

Laatste nieuws