NL EN
DONEER NU!

Geen Beer Mile in Groningen

17 oktober 2022

Geen Beer Mile in Groningen Ruim anderhalve kilometer hardlopen en tegelijkertijd vier biertjes drinken. Het mag in ieder geval niet op de atletiekbaan in het Groningse Stadspark.

Tijdens een Beer Mile lopen de deelnemers een mijl (1.600 meter = 4 rondjes) en drinken elke ronde (400 meter) één glas bier in een speciaal drinkgebied. Pas als die achter de kiezen is, mogen deelnemers verder lopen.

Studentenatletiekvereniging Vitalis wilde het uit Noord-Amerika overgewaaide evenement over twee weken gaan organiseren in het Stadspark. In eerste instantie kreeg de vereniging toestemming van de gemeente. Maar twee weken later trekt de gemeente de baanhuur in. Volgens de gemeente is dat gebeurd, omdat de atletiekvereniging bij de aanvraag niet duidelijk heeft gemaakt om wat voor evenement het ging. "De vereniging heeft al eerder geprobeerd om een aanvraag in te dienen voor een dergelijk evenement", vertelt woordvoerder Natascha van ’t Hooft. "Destijds hebben we de aanvraag telkens afgewezen, omdat we vinden dat een evenement als dit niet past bij hoe wij sport en alcohol samen zien gaan op ons terrein." Toen duidelijk werd dat het toch een beer run zou zijn, heeft de gemeente de vergunning weer ingetrokken.

De organisatie van het evenement schrijft op Instagram dat ze teleurgesteld zijn. "We keken enorm uit naar de Beer Mile en balen heel erg dat deze niet door kan gaan." Er wordt gekeken of er iets anders georganiseerd kan worden op een andere locatie.

Bronnen: oogtv.nl en msn.com.

Laatste nieuws