NL EN
DONEER NU!

Bavaria wil twee nationale vrije dagen tijdens carnaval

14 januari 2018

Bavaria wil twee nationale vrije dagen tijdens carnaval Deze week startte Bavaria een petitie voor vrije dagen met carnaval, waarbij oud-PSV-voetballer Björn van der Doelen wordt gebruikt als boegbeeld.

Volgens het bedrijf kan carnaval inmiddels gezien worden als gemeengoed. Daarom zouden maandag en dinsdag twee officiële vrije dagen moeten worden. In vijftien uur tijd kreeg het initiatief de steun van meer dan 10.000 mensen.

Florent Renders, marketeer bij Bavaria: "Carnaval is een feest van ons allemaal: wie je ook bent en waar je ook vandaan komt, je hoort er bij. We willen met onze Brabantse wortels en onze betrokkenheid bij dit volksfeest ervoor zorgen dat carnaval voor iedereen een fantastisch feest wordt."

Als het aantal van 40.000 steunbetuigingen is bereikt, wil Van der Doelen naar politiek Den Haag om de vrije dagen te regelen. Iedereen kan een onderwerp op de agenda van de Tweede Kamer zetten als er zeker 40.000 steunbetuigingen worden opgehaald.

Wim van Dalen, directeur van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, vindt de petitie van Bavaria "een verkapte reclame-actie". Van Dalen: "Het lijkt een petitie voor extra vrije dagen, maar is natuurlijk gewoon een campagne bedacht door de marketeers van Bavaria. De suggestie die deze actie oproept is dat carnaval voor alles een bierfeest is. Bovendien bereikt Bavaria hiermee waarschijnlijk ook een zeer grote groep kinderen en jongeren."

Bronnen: nos.nl, omroepbrabant.nl en adformatie.nl.

Laatste nieuws