NL EN
DONEER NU!

Blokhuis: aan de slag met stevige ambities en concrete maatregelen voor een gezonder Nederland

20 april 2018

Blokhuis: aan de slag met stevige ambities en concrete maatregelen voor een gezonder Nederland Staatssecretaris Paul Blokhuis (VWS) heeft drie voorzitters aangesteld voor de gesprekken over het Nationaal Preventieakkoord en hen de opdracht meegegeven om met alle partijen in drie thematafels te komen tot stevige ambities en concrete maatregelen voor een gezonder Nederland. De gesprekken waaraan zo’n 40 organisaties deelnemen zijn vandaag gestart en moeten na de zomer leiden tot het Nationaal Preventieakkoord.

Voorzitters Jolande Sap, Erik van der Burg en Leon Meijer gaan zich richten op respectievelijk roken, het tegengaan van overgewicht en stimuleren van gezond eten, en problematisch alcoholgebruik.

De drie voorzitters richten zich allemaal op een specifiek thema van het Nationaal Preventieakkoord. Jolande Sap (voorzitter Federatie voor Gezondheid) gaat zich bezighouden met het terugdringen van roken. Voor Erik van der Burg (wethouder Amsterdam) staat het tegengaan van overgewicht centraal. Problematisch alcoholgebruik is de focus voor Leon Meijer (wethouder Ede).

Ze worden in hun werk bijgestaan door drie inhoudelijke deskundigen: Marc Willemsen (Universiteit Maastricht), Jaap Seidell (Vrije Universiteit) en Ninette van Hasselt (Trimbos).

Bron: rijksoverheid.nl.

kamerbrief-over-voortgang-nationaal-preventieakkoord-en-algemeen-overleg-17-mei-2018.pdfkamerbrief-over-voortgang-nationaal-preventieakkoord-en-algemeen-overleg-17-mei-2018.pdf (202 kB)

Laatste nieuws