NL EN
DONEER NU!

Ook websupers en bezorgrestaurants hebben grote moeite met alcoholklok

14 oktober 2020

Niet alleen de reguliere supermarktbranche, maar ook websupers en bezorgrestaurants lopen te hoop tegen de nieuwe alcoholklok.

"Het is heel lastig om te organiseren dat er bij onze bestellingen na acht uur geen alcohol meer mag zitten", zegt topman Michiel Muller van websuper Picnic. Volgens Muller biedt Picnic geen kratten bier of sterke drank. De websuper hanteert bovendien voor alcoholhoudende dranken een maximum per bestelling. Toch legt Picnic zich bij de maatregel neer.

Ook bezorgrestaurants worstelen met de alcoholklok. "We hebben dat inmiddels uitvoerig aan onze restaurants verteld", zegt Joris Wilton van Thuisbezorgd.nl. "Na achten kan je geen alcohol meer bestellen. We kijken er nog naar of we bier en wijn dan ook na achten uit het menu kunnen halen."

De bezorggigant begrijpt de maatregel, maar vindt deze niet echt nodig. "Het gaat hier om een blikje bier of flesje wijn bij een maaltijd. Dat is voor veel restaurants belangrijk, omdat ze daar hun marge op halen. Je kunt ook echt niet plotseling hele kratten bestellen. En alcoholkoeriers staan wij toch al niet toe bij Thuisbezorgd."

Bron: parool.nl.

Laatste nieuws