NL EN
DONEER NU!

Van Rijn geeft reactie op e-mail over CBL-code

23 mei 2016

Staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) heeft vandaag – op verzoek van de Tweede Kamer - gereageerd op kritiek op zijn antwoorden op Kamervragen over het supermarktkartel tegen het leeftijdsverificatiesysteem Ageviewers.

De zaak draait om het feit dat de rechter de CBL campagne 'Noggeen20' uit 2009 en de CBL code 'Verantwoorde alcoholverkoop in de supermarkt' uit 2012 nietig heeft verklaard. Bij de beantwoording van de Kamervragen hierover heeft de staatssecretaris uitgelegd wat de betrokkenheid is geweest van het ministerie van VWS bij deze CBL campagne en -code.

Daarop was echter kritiek van KH Legal Advice. De staatssecretaris zou ten onrechte niet ingegaan zijn op de consequenties van die nietigverklaring. Daarmee is Van Rijn het niet eens. Hij vindt dat de uitspraak van de rechter een geschil betreft tussen twee partijen, waarvan het ministerie van VWS er niet één van is. Verder vindt Van Rijn dat hij terughoudend moet zijn omdat CBL en Jumbo hebben aangegeven tegen het betreffende vonnis in hoger beroep te zullen gaan.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws