NL EN
DONEER NU!

Echt waar! In België moeten spelers na de wedstrijd uur naar het café

30 september 2016

Echt waar! In België moeten spelers na de wedstrijd uur naar het café "De speler is verplicht na de match een uur in de kantine of in een café van onze sponsors te zitten." Zo staat het in het contract van de spelers van de Belgische voetbalclub Kwik Eine. Het verplichte cafébezoek is een wijdverspreide ‘eis’ bij Belgische clubs. "Het is het minste wat je kan terugdoen voor je sponsors", zegt Johan De Gieter, de voorzitter van derdeprovincialer KFC Lennik.

"Ja, we verplichten onze spelers contractueel om naar het café te gaan: een uur in de kantine na een thuismatch, een uur in een van de twintig cafés van onze sponsors na elke uitmatch. Elke provinciale voetbalclub doet dat." Christophe Manderick, de manager van Kwik Eine, ziet het punt niet. "We verplichten die kerels niet bier te drinken tijdens dat uur."

Marijs Geirnaert van het Vlaamse expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD): "Deze praktijken tonen het probleem bij veel sportclubs: de link met bier en alcohol is veel te groot."

Bron: standaard.be.

Laatste nieuws