NL EN
DONEER NU!

Europees voorstel nieuwe accijnstarieven alcohol wordt mogelijk geschrapt

12 december 2014

Europees voorstel nieuwe accijnstarieven alcohol wordt mogelijk geschrapt Uit een uitgelekt document zou blijken dat één van de vele voorstellen die Europees Commissaris Frans Timmermans (Betere Wetgeving) wil schrappen is het voorstel om te komen met nieuwe aan de inflatie aangepaste minimumaccijnstarieven voor alcoholhoudende dranken. Dit zou blijken uit het Werkprogramma van de Commissie dat volgende week besproken gaat worden.

Alle voorstellen die Timmermans wil schrappen zouden – volgens hem – “overbodig zijn, stuiten op weerstand in de lidstaten of niet sporen met de prioriteiten (banen, groei) van de Commissie”. Volgens GroenLinks-europarlementariër Eickhout en D66-europarlementariër In 't Veld vertoont de 'schraplijst' van de Commissie veel overeenkomsten met de wensenlijst van het Europese bedrijfsleven.

Het Europees Parlement is niet bereid het Werkprogramma 2015 zomaar over te nemen, bleek tijdens een ontmoeting gisteren tussen Timmermans, Commissievoorzitter Juncker en de fractievoorzitters. Juist het parlement maakt zich sterk voor meer sociale en milieuregels. Bovendien voelt het zich geschoffeerd omdat het soms al jaren bezig is met de wetsvoorstellen.

Bronnen: europeanvoice.com en volkskrant.nl.

withdrawals.pdfwithdrawals.pdf (122 kB)

Laatste nieuws