NL EN
DONEER NU!

Schultz van Haegen: Halvering drankrijders door BoB-campagne

12 december 2016

Schultz van Haegen: Halvering drankrijders door BoB-campagne "De BoB-campagne tegen rijden onder invloed heeft sinds 2001 geleid tot een ruime halvering van het aantal overtreders." Dat meldt minister van Infrastructuur Schultz van Haegen bij de vijftiende verjaardag van BoB.

Had in 2002 4% van de gecontroleerde automobilisten teveel alcohol gedronken, in 2015 was dit volgens de minister nog maar 1,7%. Voor Schultz het bewijs dat de BoB-campagne 'zeer effectief' is. De sterke daling wordt volgens haar mede veroorzaakt door handhaving en educatie.

Ondanks de BoB-campagne rijden volgens de minister jaarlijks nog tussen de 90.000 en 125.000 zware alcoholovertreders over de Nederlandse wegen. Volgens de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid zijn drankrijders in Nederland nog steeds verantwoordelijk voor zo'n 75 tot 140 verkeersdoden per jaar. Reden om het rijden onder invloed verder terug te dringen. De overheid lanceerde vandaag de campagne 'Ben je BoB, zeg het hardop!' Ze loopt tot half maart en wordt via radio, televisie, het internet en billboards langs de (snel)wegen onder de aandacht gebracht van het publiek.

Bron: ad.nl.

Laatste nieuws