NL EN
DONEER NU!

Alcohol veroorzaakt meeste schade aan Australische samenleving

22 juni 2019

Alcohol veroorzaakt van de meest bekende riskante middelen, de meeste schade aan de Australische samenleving. Dat stelt een nieuwe Australische studie, gefinancierd door St Vincent's Hospital in Melbourne. Onderzocht werden 22 riskante middelen, waarbij gekeken werd naar het risico voor het individu en de schade voor de samenleving als geheel.

Als onderdeel van de studie rangschikten 25 experts - waaronder hulpverleners in de frontlinie, politie, verslavingsspecialisten, artsen en degenen die werkzaam zijn in de welzijns- en thuisloze sectoren - de middelen op een score van nul tot 100, op basis van de schade die zij toebrengen (inclusief ziekte, letsel en overlijden). Ze onderzochten ook de effecten die alle middelen hebben op de gezinnen van gebruikers en op de hele samenleving, bijvoorbeeld door geweld, misdaad, werkloosheid, economische kosten en verbroken relaties.

Alcohol was verreweg het middel dat de meeste schade aanricht aan de Australische samenleving, gevolgd door crystal meth en heroïne. De kosten van alcohol worden geschat op $6,8 miljard per jaar.

Bron: theage.com.au.

Alcohol veroorzaakt meeste schade aan Australische samenleving

Laatste nieuws