NL EN
DONEER NU!

NVDI trekt voortaan op met BOA ACP

20 december 2018

NVDI trekt voortaan op met BOA ACP De Nederlandse Vereniging voor Drank- en Horecawet Inspecteurs (NVDI) trekt voortaan samen op met de Vakbond BOA ACP. Beide verenigingen behartigen de belangen van boa’s en toezichthouders, waarbij NVDI zich heeft gespecialiseerd in uitwisseling en kennisoverdracht over het toezicht op de Drank- en Horecawet. Een mooie aanvulling op de belangenbehartiging van Vakbond BOA ACP, die zich richt op alle boa’s, handhavers en toezichthouders.

"Drank- en Horecawetinspecteurs zijn specialisten in domein 1", licht Richard Gerrits, voorzitter van Vakbond BOA ACP toe. "Zij worden goed vertegenwoordigd door NVDI en op deze manier maken wij gebruik van elkaars kennis en diensten, waar onze leden weer van profiteren." Volgens Gerrits is er ook voor deze groep nog veel te winnen als het gaat om het veilig kunnen uitvoeren van hun taken.

Hij vervolgt: "Drank- en Horecawetinspecteurs moeten vaak naar gelegenheden waar grote groepen jongeren – vaak onder invloed van drank en drugs – uitgaan. Zonder geweldsmiddelen en afhankelijk van de aanrijdtijden van de politie, ben je dan behoorlijk kwetsbaar. Voor deze groep collega’s en voor alle andere collega’s die onder dit soort omstandigheden werken gaan wij ons samen met NVDI inzetten."

Ook NVDI-voorzitter Nico Hesselink kijkt uit naar de samenwerking. "Ik denk dat we elkaar kunnen versterken. Komen er bij ons meer algemene vragen over het handhavingsvak binnen, dan kunnen wij deze collega’s doorverwijzen naar Vakbond BOA ACP."

Laatste nieuws