NL EN
DONEER NU!

VVD wil zuipketen dicht, PvdA onderzoek kosten drankgebruik en CU uitbreiding reclameverbod

9 oktober 2014

De Tweede Kamer praat vandaag met staatssecretaris Martin van Rijn (Volksgezondheid) over het alcoholbeleid. Inmiddels is bekend dat de VVD de staatssecretaris zal bevragen over zuipketen, de PvdA over de maatschappelijke kosten van drankgebruik en de ChristenUnie over drankreclame.

Het Kamerlid Arno Rutte van de VVD zal naar voren brengen dat
illegale drankketen waar jongeren alcohol kunnen drinken, zo snel mogelijk dicht moeten. “Die drankhokken zijn 100 procent illegaal en ze moeten allemaal ontruimd worden.”

Eerder werd al bekend dat het Kamerlid Marith Rebel van de PvdA wil dat de staatssecretaris een groot onderzoek laat doen naar de maatschappelijke kosten van overmatig alcoholgebruik. De uitkomst van die berekening kan gebruikt worden om het beleid daar op af te stemmen.

Het Kamerlid Joël Voordewind (ChristenUnie) wil een verbod op drankreclame voor 11 uur 's avonds. Drankreclame is nu al verboden voor 9 uur 's avonds, maar dat gaat Tweede Kamerlid Joël Voordewind niet ver genoeg. "Het promoten van geluk in combinatie met alcohol moet ver weggehouden worden van kinderen en jongeren", aldus Voordewind. Verder wil hij dat supermarkten wettelijk worden verplicht een handhavingssysteem te installeren, dat alcohol verkopen aan minderjarigen onmogelijk maakt.

Bronnen: telegraaf.nl, volkskrant.nl en metronieuws.nl.

Laatste nieuws