NL EN
DONEER NU!

'Alcoholgebruik door docenten gebeurt vaker tijdens schoolreis'

19 april 2017

'Alcoholgebruik door docenten gebeurt vaker tijdens schoolreis' Er zijn meer docenten die (al dan niet stiekem) drinken tijdens studiereizen. Dat zegt het Trimbos, het instituut dat scholen adviseert over alcohol. Dit naar aanleiding van een incident waarbij een Tilburgse leraar is geschorst voor drankmisbruik.

Volgens Trimbos gaan drankgebruik en schoolexcursies niet samen. "Docenten moeten wel hun verantwoordelijkheid kennen", zegt Jeroen Lammers, projectleider van De Gezonde School en Genotmiddelen. Hij adviseert scholen om leerlingen én hun leraren helemaal niet te laten drinken op schoolreisje, ook al is het verleidelijk. Lammers wijst op de verantwoordelijkheid die docenten dragen voor de leerlingen die aan hun zorg zijn toevertrouwd. Alcohol past daar niet bij. "Want als er een calamiteit gebeurt, dan is de docent verantwoordelijk. Die moet te allen tijde kunnen ingrijpen."

Volgens de Algemene Onderwijsbond (AOb) zijn er docenten die door alcoholgebruik ernstig in de problemen raken. Ongeveer tien docenten voor wie ontslag dreigde, kregen in de afgelopen zes jaar tijd juridische hulp van de bond.

Bron: rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws