NL EN
DONEER NU!

Ruime en gemakkelijke beschikbaarheid goedkope alcohol factor bij keetbezoek

28 februari 2024

NOS Stories heeft recent voor een video over drankketen via een oproep haar volgers uitgenodigd een vragenlijst in te vullen. 1.565 jongeren reageerden. Totaal gaven 1.448 van hen aan weleens naar een keet te gaan, waaronder 551 minderjarigen.

Uit de antwoorden op de vragen van NOS Stories blijkt dat het gezellig samen zijn met vrienden voor bijna alle bezoekers een belangrijke reden is om naar een keet te gaan. Maar 28% van de keetbezoekers noemt ook dat de drank in een keet goedkoper is, dat je er gemakkelijker aan drank kan komen (18%) en dat de keet geen sluitingstijd heeft (25%). De ruime en gemakkelijke beschikbaarheid van goedkope alcohol speelt dus duidelijk een factor bij hun besluit om naar een keet te gaan.

De keetbezoekers geven aan dat de keet die zij bezoeken als doelgroep heeft of had 'mensen die uitgenodigd worden' of 'de vriendengroep'. 9% van de keetbezoekers geeft evenwel aan dat de keet bedoeld is voor iedereen die wil komen. Dit betekent dat zo’n 1 op de 10 keetbezoekers eigenlijk een illegale horecagelegenheid bezoekt.

De meeste keetbezoekers (59%) zeggen te gaan naar keten in een schuur, loods of caravan, 16% bezoekt een keet in een particuliere woning of garage. In een kleine 5% van de gevallen staat de keet niet op privéterrein.

Video NOS Stories: te zien op youtube.com.

Foto: Still uit Video NOS Stories.

Ruime en gemakkelijke beschikbaarheid goedkope alcohol factor bij keetbezoek

nos-stories---keten.pdfnos-stories---keten.pdf (120 kB)

Laatste nieuws