NL EN
DONEER NU!

Joël Voordewind, één van de Kamerleden achter de alcoholleeftijd van 18 jaar, stopt na de verkiezingen

6 juni 2020

Joël Voordewind, één van de Kamerleden achter de alcoholleeftijd van 18 jaar, stopt na de verkiezingen Tweede Kamerlid Joël Voordewind van regeringspartij ChristenUnie gaat na de verkiezingen van volgend jaar niet meer de Kamer in. Hij kondigt vandaag aan geen gooi te doen naar een plaats op de lijst.

Tegen de tijd dat Voordewind de Kamer verlaat, zal hij het langstzittende Kamerlid van de ChristenUnie zijn tot dusver, zo meldt de partij. De politicus staat bekend als idealistisch Kamerlid, dat onder meer aan de wieg stond van het kinderpardon. Hij komt daarnaast vaak op voor de belangen van Israël en van vervolgde christenen. Ook zet hij zich in voor de strijd tegen kinderarbeid. Een ander speerpunt van hem is ontwikkelingssamenwerking.

Tijdens zijn loopbaan aan het Binnenhof, die hij ooit begon als medewerker bij de PvdA, stond Voordewind aan de wieg van enkele opvallende wetsvoorstellen. Zo werkte hij jarenlang aan een wet om de alcoholleeftijd te verhogen van 16 naar 18. Hij slaagde in zijn missie na zes jaar en in 2014 werd de leeftijd verhoogd.

Bron: volkskrant.nl.

Foto: Anne Paul Roukema / ChristenUnie

Laatste nieuws