NL EN
DONEER NU!

Busmaatschappij met feestende studenten legt dit weekend alles stil

4 december 2020

Busmaatschappij met feestende studenten legt dit weekend alles stil De busmaatschappij die woensdag feestende studenten vervoerde van de Groningse studentenvereniging Vindicat, heeft voor dit weekend alle feesttours met Partybussen afgezegd.

Nico Kooistra van Kooistra Reizen uit Franeker is aan het begin van de zomer gaan rijden met zijn Partybussen. "Wij laten maar 25 tot 30 mensen toe in een bus met 80 stoelen."

Kooistra zei donderdagmiddag toestemming te hebben van de Veiligheidsregio Friesland. "De Veiligheidsregio is hier geweest met twee man, dat was net voordat de cijfers weer opliepen. Ze hebben foto’s van de bus gemaakt en de documenten voor het vervoer van lachgas doorgenomen. Dat was allemaal prima. We mochten rijden, mits iedereen een mondkapje op had en we zelf geen drank of lachgas verkochten. Dat doen we ook niet. We worden vaker aangehouden tijdens ritjes en dan is er nooit iets aan de hand. Wij faciliteren alleen, de organisatie regelt de rest."
De Veiligheidsregio ontkent dat er toestemming is verleend.

Kooistra erkent dat er woensdag iets is misgegaan, maar dat zijn eigen personeel zich wel aan de regels hield. Handhaven is vaker een probleem geweest, zegt hij. "Dan zou je misschien eigenlijk moeten besluiten om de ritten niet te doen, maar ik ben blij dat we nog iets kunnen." Hij schat in totaal tussen de twintig en dertig busreizen te hebben gedaan.

Volgens sommige media is op foto's en filmpjes te zien dat het al maanden feest is in en rond de partybus. Met, net als bij de trip van de Groningse studenten, een dj die de boel opjut, snoeiharde muziek, dansen, schuren, springen, hossen, om elkaars nek hangen, zingen en schreeuwen. En dat met drank en ballonnetjes. Alsof corona niet bestaat. De beelden staan in schril contrast met de uitlatingen van de eigenaar.

Bronnen: dvhn.nl, nos.nl en sikkom.nl.

Laatste nieuws