NL EN
DONEER NU!

Vlaams Minister: "Drink een maand lang geen alcohol"

8 juni 2016

Vlaams Minister: "Drink een maand lang geen alcohol" Een hele maand zonder een druppel alcohol. Dat is het doel van de campagne ‘Tournée Minérale’, een initiatief van de Stichting tegen Kanker en het Vlaams expertisecentrum Alcohol en andere Drugs (VAD). De actie roept alle Belgen op om in februari 2017 alcohol af te zweren. Vlaams minister van Volksgezondheid Jo Vandeurzen ondersteunt de actie.

"Alcohol drinken is een sociaal aanvaarde gewoonte. Toch houdt het gebruik ervan risico's in. Het is een leuk initiatief dat ons doet reflecteren over onze consumptie. Het komt de gezondheid van de deelnemers ook gewoon ten goede", aldus de minister.

Alcohol is alomtegenwoordig, maar de risico’s zijn niet te negeren, zegt dr. Mathijs Goossens, woordvoerder van Stichting tegen Kanker. "Alcohol doet het risico op verschillende kankers toenemen: mond- en keelholte, strottenhoofd, slokdarm, lever, maag, borst (bij vrouwen) en dikke darm en endeldarm (bij mannen)." Daarnaast kan alcohol onder meer leiden tot slaap- en geheugenproblemen en verslaving.

Bron: hbvl.be.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl