NL EN
DONEER NU!

KHN en STAP weerspreken visie AirDnD

21 maart 2017

KHN en STAP weerspreken visie AirDnD Volgens Air Drink 'n Dine (AirDnD), de organisator van de speciale week voor huiskamerrestaurants in Amsterdam, is hun restaurantweek niet illegaal. "Je kunt ons concept vergelijken met buurtbarbecues en die mogen ook gewoon georganiseerd worden", aldus Maureen Mijinke van AirDnD. Volgens Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP is dat onjuist.

Volgens Cees den Bakker, woordvoerder bij KHN, is AirDnD meer dan 'restaurantje spelen'. "De koks krijgen ook gewoon geld voor hun werkzaamheden en daar betalen ze nu geen belasting over. Verder wordt er alcohol geschonken bij de diners. Dit is volledig in strijd met de Drank- en Horecawet en strookt niet met het alcoholbeleid van de overheid. Van de hobbykoks is ook niet bekend of bijvoorbeeld de eisen voor hygiëne, milieu, voedsel- en brandveiligheid in acht worden genomen en dat kan gevaarlijk zijn."

"Je kunt de huiskamerrestaurantweek niet vergelijken met een buurtbarbecue, want het is echt een groot concept", vertelt Den Bakker. Bovendien zou AirDnD zorgen voor oneerlijke concurrentie.

Sandra van Ginneken, beleidsmedewerker van STAP, deelt de mening van KHN dat AirDnD in strijd is met de Drank- en Horecawet. "Er wordt tegen betaling alcohol geschonken en dan moet je een vergunning of een evenementenontheffing hebben. Heb je die niet, dan ben je illegaal bezig. Dat geldt overigens ook voor buurtbarbecues. Zo simpel is het."

Bron o.m. nu.nl.

Laatste nieuws