NL EN
DONEER NU!

‘Van de Wereld’ over jongeren die zijn overleden door alcohol of drugs

20 maart 2024

In een nieuwe docuserie van BNNVARA worden jongeren die zijn overleden door drank of drugs geportretteerd. Het nieuwe programma lijkt een spin-off van Break Free. Alleen gaat het nu over jongeren die zijn gestorven door noodlottige ongevallen na een feestje.

Elke aflevering van de nieuwe serie is gewijd aan een jongere die vroegtijdig is overleden door alcohol of drugs. Familieleden en vrienden komen in het programma samen om hun herinneringen te delen. "In de krantenkoppen werden ze gereduceerd tot een naam, leeftijd en een doodsoorzaak", schrijft BNNVARA in de aankondiging van het programma. "In 'Van de Wereld' krijgen deze krantenkoppen een gezicht."

In de eerste aflevering staat Isa, een achttienjarige uit Oss, centraal. Ze gaat met haar vriendinnen naar een festival in Brabant. Daar besluit ze voor het eerst te experimenteren met xtc. Na een dag dansen loopt ze watervergiftiging op en belandt ze in een coma. Uiteindelijk komt ze te overlijden. De andere drie afleveringen gaan over Wytze, Jovi en Jelmer, bij wie het alle drie misgaat na een feestje of een avondje stappen.

De vierdelige docuserie Van de Wereld is vanaf woensdag 3 april wekelijks te zien om 21.20 uur bij BNNVARA op NPO 3.

Bron: rtl.nl.

Laatste nieuws