NL EN
DONEER NU!

Vanaf zondag 'avondlockdown' van 17:00 uur tot 5:00 uur

26 november 2021

Minister-President Mark Rutte en minister Hugo de Jonge hebben vanavond tijdens een persconferentie aangekondigd dat m.i.v. aanstaande zondag er een lockdown geldt vanaf 17:00 uur tot 5:00 uur. De meeste sectoren in de samenleving worden tijdens die uren stilgelegd, zoals horeca (m.u.v. wegrestaurants), cultuur, bioscopen, niet-essentiële winkels, kapperszaken en ook de amateursport.

De maatregel geldt vooralsnog voor drie weken. De 'avondlockdown' moet de dramatische piek in de coronabesmettingen snel omlaag zien te brengen.

In de horeca blijft gelden dat men gedurende openingstijden alleen naar binnen mag met een corona-toegangsbewijs. Elke gast moet een zitplaats krijgen. Nieuw is dat binnen de horeca (weer) rekening moet worden gehouden met de 1,5 meter regel en dat een mondkapje verplicht is bij verplaatsingen. Afhalen en bezorgen blijft toegestaan.

Scholen en essentiële winkels (supermarkten, slijterijen, apotheken, drogisterijen) kunnen open blijven. Voor winkels geldt 1 bezoeker per 5 m2. Mondkapjes zijn verplicht.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws