NL EN
DONEER NU!

Ook Ajax wisselt van bierleverancier

18 juli 2017

Ook Ajax wisselt van bierleverancier De Eredivisie-topclub Ajax gaat in zee met Heineken, dat Grolsch vervangt in de Johan Cruijff ArenA. En dat niet alleen, Ajax gaat ook andere biersoorten tappen, zoals 0.0 en Desperados.

Er komen ruim 150 tappunten in het stadion, die worden voorzien van Heineken, maar ook van bier van dochters als Brand, Desperados en Amstel Radler. Ook Heineken 0.0 en cider Apple Bandit komen beschikbaar. Heineken en de ArenA gaan samen nadenken hoe het voor supporters op de tribune gemakkelijker wordt om biertjes te bestellen. Je kunt hierbij denken aan het bouwen van een bierapp of doe-het-zelfbiertaps.

Sandra van Ginneken, beleidsmedewerker van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP, is verbaasd over de plannen van Heineken en de ArenA. In de standaardvoorwaarden van de KNVB staat namelijk dat alcohol alleen in de kantines mag worden genuttigd, dus niet op de tribunes. "En wat die doe-het-zelfbiertaps betreft: die mogen niet op grond van de Drank- en Horecawet. Bij doe-het-zelftaps is immers leeftijdscontrole niet mogelijk. Bovendien is er geen zicht op of degene voor wie de drank bestemd is, al dronken is. Dan mag je ook niet meer verstrekken", aldus Van Ginneken.

Bron eerste twee alinea's: soccernews.nl.

knvb-standaardvoorwaarden_1.pdfknvb-standaardvoorwaarden_1.pdf (132 kB)

Laatste nieuws