NL EN
DONEER NU!

Beantwoording Kamervragen over supermarktkartel tegen Ageviewers

18 april 2016

Beantwoording Kamervragen over supermarktkartel tegen Ageviewers Vandaag heeft staatssecretaris Martin van Rijn (VWS) antwoord gegeven op de Kamervragen van Marith Volp (PvdA), Joël Voordewind (CU), Renske Leijten (SP) en Kees van der Staaij (SGP) over de rechterlijke uitspraak over het supermarktkartel tegen Ageviewers, het leeftijdsverificatiesystemen voor de verkoop van alcohol en tabak.

De staatssecretaris gaat op de gestelde vragen over het supermarktkartel niet in, omdat het een uitspraak van een rechtbank betreft waartegen partijen in hoger beroep zullen gaan. Wel geeft hij toe dat VWS, net als de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, bij de ontwikkeling van de - inmiddels nietigverklaarde - CBL-campagne 'Nog geen 20' en de CBL Code 'Verantwoorde alcoholverkoop in de supermarkt' betrokken was, vanuit de kennis van de Drank- en Horecawet.

Ook geeft de staatssecretaris aan dat de naleving van de leeftijdsgrens dit jaar substantieel moet zijn verbeterd. Zo niet, dan komt de staatssecretaris met maatregelen.

Bron: rijksoverheid.nl.

Laatste nieuws

Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP
Postbus 9769
3506 GT Utrecht
T: +31 (0)30-6565041
F: +31 (0)30-6565043
E: info@stap.nl