NL EN
DONEER NU!

Foodsy - restaurant zonder personeel – blijkt stunt FNV

13 november 2015

Foodsy - restaurant zonder personeel – blijkt stunt FNV Foodsy – het restaurant zonder personeel – was een PR-stunt van FNV Horeca. Deze stunt was bedacht om te laten zien dat personeel in de horeca niet gemist kan worden.

Donderdag 5 november opende Foodsy zijn deuren in Amsterdam. In de drie dagen dat het restaurant open is geweest, was het chaos. Gasten konden niet reserveren, omdat er immers geen personeel was, iedereen moest zijn eigen gerechten koken waarbij iedereen elkaar in de weg stond en de afwas niet werd gedaan. Er was ook geen leidinggevende aanwezig, wat wettelijk verplicht is, en er was geen leeftijdsgrenzencontrole bij de verstrekking van alcohol.

Na deze drie dagen besloot het restaurant de deuren te sluiten en kwam FNV Horeca naar buiten met het feit dat de opening van het restaurant zonder personeel een stunt was. De vakbond schrijft in een persbericht duidelijk te willen maken dat "horecapersoneel onmisbaar is voor een gezellig, goed verzorgd en veilig avondje uit met lekker eten."

Bron: groningerkrant.nl.

Laatste nieuws