NL EN
DONEER NU!

Succesvolle vrouw drinkt gevaarlijk veel

15 mei 2015

Succesvolle vrouw drinkt gevaarlijk veel Vrouwen met een goede opleiding, een goede baan en een goed salaris vormen een nieuwe risicogroep voor overmatig alcoholgebruik. In alle rijke landen, inclusief Nederland, is de alcoholconsumptie de laatste 20 jaar afgenomen. Maar onder succesvolle vrouwen gebeurt het tegenovergestelde: die zijn zelfs 'gevaarlijk veel' gaan drinken.

Dat schrijft de OESO in het deze week uitgekomen rapport Tackling harmful alcohol use”. 'Gevaarlijk veel' is volgens de OESO voor vrouwen twee glazen of meer per dag, terwijl dat voor mannen drie glazen of meer per dag is.

Dat vrouwen juist steeds vaker een glaasje nemen, en nog eens één, heeft waarschijnlijk te maken met hun 'emancipatie', schrijven de onderzoekers. "Vrouwen met een hoge opleiding hebben vaker goedbetaalde banen met grote verantwoordelijkheden. Dat zorgt voor stress en daardoor gaan mensen soms meer drinken", vermoedt de OESO.

Volgens cijfers van het CBS drinkt in Nederland 6,4% van de vrouwen van 12(!) jaar en ouder meer dan 14 glazen per week.

Bron (m.u.v. laatste alinea): ad.nl.

Laatste nieuws