NL EN
DONEER NU!

Tandarts toont wat mixdrankjes met je tanden doen

16 augustus 2018

Het drinken van alcoholhoudende mixdrankjes, zoals Wodka Cruiser en gin-tonic, heeft negatieve gevolgen voor je gebit. De Britse tandarts Lewis Ehrlich laat op Facebook zien hoe tanden lijden. Het is vooral de zuurgraad van alcoholhoudende mixdrankjes, niet de alcohol zelf, die voor tanderosie zorgt.

“We weten allemaal wat tandbederf is, maar tanderosie is nog onbekend voor velen'', schreef Ehrlich op Facebook. “Tanderosie betekent slijtage van het tandoppervlak – het hardste materiaal in het menselijk lichaam overigens – veroorzaakt door frequent en langdurig gebruik van voedingszuren. Zowel de natuurlijke als toegevoegde.'' Hoe hoger de zuurgraad van een drankje, hoe lager de pH- waarde, hoe slechter het voor het gebit is.

Uiteraard is Ehrlich realistisch genoeg om in te zien dat niet iedereen plots gaat stoppen met het drinken van mixdrankjes. Daarom raadt hij aan om drankjes te drinken met een rietje en regelmatig te spoelen met water. "Wacht ook altijd minstens 30 minuten voor je je tanden poetst", laat hij nog weten.

Bronnen: ad.nl en rtlnieuws.nl.

Laatste nieuws