NL EN
DONEER NU!

Ruim 60% jongeren Koggenland maandelijks een keer dronken

3 november 2019

Ruim 60% jongeren Koggenland maandelijks een keer dronken In Koggenland is 62% van de minderjarigen de afgelopen maand dronken geweest, zo blijkt uit recent onderzoek. “Alarmerende cijfers”, vindt wethouder Win Bijman. "Ouders hebben een belangrijke taak om hier verandering in aan te brengen."

In de regio Noord-Holland Noord is in opdracht van de gemeentes grootschalig onderzoek gedaan naar de gezondheid en leefstijl van jongvolwassenen tussen de 16 en 25 jaar. Daaruit blijkt dat de alcoholconsumptie onder jongvolwassenen in Koggenland hoger is dan in de rest van de regio. Het aantal drinkende jongvolwassenen steeg in Koggenland naar 89%. Van die groep doet 73% aan bingedrinken, waarbij minstens vijf alcoholhoudende drankjes worden gedronken bij één gelegenheid.

"We zien ook bemoedigende cijfers," zegt wethouder Bijman. "Het aantal minderjarigen dat alcohol drinkt is gedaald." Dat is vooral een gevolg van de verhoging van alcoholleeftijd van 16 naar 18 jaar. In uitgaansgelegenheden kunnen minderjarigen daardoor niet meer drinken, maar thuis zijn de regels vaak minder streng. Bijman: "Daar lopen we als gemeente tegenaan; 65% van de ouders vindt het goed dat hun minderjarige kind drinkt."

Bron: koggenland.nl.

Laatste nieuws