NL EN
DONEER NU!

All-inclusive hotels op Balearen schenken nog maar 6 drankjes p.p. per dag

18 april 2023

De regering van de Spaanse eilandengroep de Balearen heeft een wet ingevoerd om overmatig drinken in bepaalde restorts op Mallorca en Ibiza tegen te gaan. Dit heeft gevolgen voor vakantiegangers die all-inclusive op vakantie gaan naar delen van Mallorca en Ibiza.

Per persoon mogen er zonder bijbetaling maximaal 6 alcoholhoudende drankjes per dag geschonken worden: maximaal 3 bij de lunch en maximaal 3 bij het avondeten. Voor de overige alcoholhoudende drankjes moeten gasten betalen. De restrictie op geldt voor all-inclusive resorts in Magalluf, El Arenal, Playa de Palma op Mallorca en Sant Antoni op Ibiza

Toeristen die de wet overtreden en dus meer alcoholhoudende drankjes nemen riskeren een boete tussen de €1.000 tot wel €6.000.

Naast de dranklimiet zijn er nog een aantal nieuwe regels van toepassing op de Balearen. Reclames voor alcoholhoudende dranken zijn verboden, de verkoop van alcohol in winkels en slijterijen is verboden tussen 21:30 tot 08:00 uur en kroegentochten zijn niet langer toegestaan. Ook happy hours en '2-drankjes-voor-de-prijs-van-1' zijn niet meer toegestaan.

Bron: allinclusivekoning.nl.

Laatste nieuws